10. Pavlova (Australië, Nieuw Zeeland)
Pavlova is een dessert gebaseerd op meringue. Het is vernoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova. Het is een meringue met een knapperige korst en een zachte, lichte binnenkant.
![]() | |||||||||||||||
| Pavlova met aardbeien. Copyright BBC Good Food |
9. Baklava (Turkije)
Baklava is een rijke, zoete gebak gemaakt van laagjes filodeeg gevuld met gehakte noten en gezoet met stroop of honing
| Baklava. Copyright Wikipedia |
8. Churros (Spanje)
Churros worden soms Spaanse donut genoemd, het is een gebakken deeggebakje welke met poedersuiker bestrooid, in chocolade- of caramelsaus gedoopt wordt gegeten
![]() |
| Churros met chocolade saus |
7. Brownie (Amerika)
Heeft deze toetje eigenlijk nog een beschrijving nodig? Heerlijk warm met een bolletje vanille ijs
![]() |
| Brownie met chocolade ijs Copyright Mars foodservices |
6. Chocolade Croissant (Frankrijk)
Een heerlijke croissant deeg gevuld met chocolade
![]() |
| Chocolade croissant. Copyright Blisstree |
5. Chocolade Mousse (Frankrijk)
Een heerlijke romige mousse met rijke chocolade smaak
![]() |
| Chocolade mousse. Copyright Finecooking.com |
4. Cannoli (Italië)
Een heerlijk gefrituurde deegrol gevuld met romige ricotta
![]() |
| Cannoli gevuld met ricotta. Copyright smh.com.au |
3. Key Lime taart (Amerika)
Een heerlijke zoet zure taart dat alle andere smaken lijkt te neutraliseren
![]() |
| Key lime taart. Copyright Dadarocks.com |
2. Cheesecake (Amerika)
Cheesecake is een dessert dat bestaat uit een topping gemaakt van zacht, verse roomkaas, meestal op een taartkorst gemaakt op basis van biscuit , gebak of cake. Cheesecake kunnen gebakken of ongebakken zijn.
![]() |
| Cheesecake met frambozen. Copyright Nicecakeworld.com |
1. Tiramisu (Italië)
Tiramisu is een Italiaanse dessert. Het is gemaakt van een soort lange vingers ondergedompeld in koffie en opgebouwd in laagjes van slagroom eierdooiers en mascarpone en op smaak gebracht met likeur en cacao
![]() |
| Tiramisu |









Geen opmerkingen:
Een reactie posten